dimecres, 11 de maig del 2011

POSEIDON EL DEU DEL MAR


        


Poseidon era el primer fill de Cronos i Rea. Poseidon va néixer amb un poder fabulós per a dominar les forces de la naturalesa i ser el rei del mar. Al néixer la seva mare li va llevar de ser devorat pel seu pare, sent amagat entre bens i donant al seu pare un poltre per saciar la seva fam. Este déu va engalanat de corals i pedres al mar, allà estava acompanyat per altres déus, però el que més li agradava era recordar els mars amb el seu carro tirat per cavalls. El seu gran enemic era la deessa Atenea, els dos volien el control d'Atenes.

Poseidon va fer néixer un pou per guanyar-se els habitants, però va resultar ser aigua salada. Atenea va fer néixer un arbre fort i indestructible. Els habitants es van quedar amb Atenea, fou la guanyadora, la qual cosa va enfadar terriblement al déu del mar i va formar una inundació a traves de la costa.
Poseidon i Apolo van ajudar a l'aixecament de les muralles a Troia. Els troians havien entregat el promès, Poseidon va enviar un montruos marí que només va caure amb les forces d'Hércules. Va trobar el seu lloc de descans a l'Atlantida. La seva dona va ser Clito i van tenir 10 fills, 5 parells de bessons. Poseidon també es deia Neptú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada